Beoordeel ons

Service partner van:

LOGO E+P logo-vb

ZiZo Campertechniek

Kamerlingh Onnesweg 31
3316 GK Dordrecht
 
Tel: 078-6174700

 

Nieuwsbrief

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief, maximaal 1 per maand

OPENINGSTIJDEN

Wij verzoeken u om een afspraak te maken voordat u naar ZiZo Campertechniek komt, dit kan  telefonisch of stuur een mail aan info@zizocampertechniek.nl . Hiermee voorkomt u lange wachttijden en teleurstellingen.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10:30 tot 15:30

We horen u graag en bedanken u voor uw begrip.

Ma – do 8:00 – 16:30 
Vrij Alleen op afspraak
Za – zon Gesloten

Satellietsystemen

Positie van satellieten voor televisie- en radio-uitzendingen
Alle satellieten zijn in een baan ter hoogte van de evenaar op een afstand van circa 36.000 km van de aarde gepositioneerd. Elke satelliet bevindt zich op een vaste en exact bepaalde positie van deze baan die in graden aangegeven wordt ten opzichte van de meridiaan van Greenwich.
De satellieten Astra 1 zijn allemaal gepositioneerd op 19,2° Oost van de meridiaan van Greenwich. De satellieten Astra 3 bevinden zich op 23,5° Oost van de meridiaan van Greenwich. De satellieten Eutelsat en Hot Bird zijn allemaal gepositioneerd op 13° Oost van de meridiaan van Greenwich.

Zendvermogen van de satellieten (Foot-Print)
Aangezien de satellieten uitsluitend via zonnepanelen gevoed worden, is het beschikbare vermogen om op de aarde uit te zenden erg klein en zijn zij dus gedwongen om al hun zendenergie op bepaalde gedeelten van de aarde te concentreren, die erg beperkt zijn, om ervoor te zorgen dat de ontvangst van de uitgezonden signalen mogelijk is met niet al te grote schotelantennes. Het zendeffect van de signalen lijkt op die van de lampen van een auto; in het midden van de lichtstraal is het licht het sterkst en zwakt in de richting van de randen geleidelijk af. Deze gedeelten waarbinnen de door de satelliet uitgezonden signalen ontvangen kunnen worden heten Foot-Prints en voor elke satelliet is er een andere Footprint

Tips voor de keuze van de schotel
Satellietontvangstsystemen zijn leverbaar met schotelantennegrootten van 65 en 85 cm. Hierdoor wordt aan de eisen van elke camperliefhebber voldaan.
De afbeeldingen hieronder geven de footprints van de Astra 3, deze satelliet geeft de Nederlandse HD zender door, vanaf 1 april  zijn de SD zenders niet meer via de Astra 1 te ontvangen.

De gele lijn is van de Atra 1 en de rode lijn van de Astra 3. Binnen deze lijnen is de ontvangst van televisie- en radiosignalen mogelijk. U dient er rekening mee te houden dat de signalen in geval van bewolking en regen zwakker worden en het in dat geval dus kan gebeuren dat u beelden ontvangt met zwarte en witte stippen of dat de beelden zelfs kunnen verdwijnen. Het is dan ook van belang dat u bij de keuze van het op uw voertuig te installeren satellietsysteem goed overweegt of de afmeting van de schotelantenne geschikt is om de satellietsignalen op de plaats waar u uw vakantie wilt doorbrengen goed kunt ontvangen.

NL_RW4_ASTRA1+3_10-2012 NL_RW4_ASTRA1+ASTRA3_07-2010
schotelgrootte 65 cm schotelgrootte 85 cm

Satellietsystemen zijn onder te verdelen in 4 systemen, draagbaar, handbediend, half- en volautomatisch.

Voorbeelden van de verschillende systemen ziet u hieronder.

SATELLIETSYSTEMEN
Draagbaar Handbediend

set philips

De draagbare set wordt ook wel recreatie set genoemd. Bij handbediende sets worden zowel het uitklappen (elevatie) als het positioneren van de schotel met de hand gedaan.
Halfautomatisch Volautomatisch

BedienteilVision-klein

Bij een halfautomaat gebeurt het uiklappen (elevatie) automatische, daarna wordt de schotel m.b.v. de inbouwmast in horizontale richting handmatig op de satelliet gericht. Volautomatische systemen richten zich geheel automatisch op een ingestelde satelliet.
De afgebeelde schotel is een Maxview Semitronic. Bij dit systeem kan de laatste ingestelde verticale hoek worden opgeslagen.
(Last Memory Elevation).
De afgebeelde schotel is een Oyster Vision III.
De besturingseenheid wordt in de camper gemonteerd en met één druk op de knop richt de schotel zich op de juiste satelliet.